Cees Groenendijk met pensioen na decennialange bijdrage aan digitaliseringsmarkt!

28 november 2023

Na decennialang een vast gezicht te zijn in de digitaliseringsmarkt gaat Cees Groenendijk, oprichter van GMS digitaliseert, eind van dit jaar met welverdiend pensioen. Cees Groenendijk was niet alleen de oprichter en drijvende kracht achter GMS, maar ook een vertrouwd gezicht voor onze opdrachtgevers en partners. Zijn toewijding aan klantrelaties hebben van hem een sleutelfiguur gemaakt in de digitaliseringsmarkt.  Wilt u (digitaal) afscheid nemen? Geef een bijdrage in het afscheidsboek.

Met trots kijken we terug op de bijdrage van Cees Groenendijk aan de digitaliseringsmarkt. In de loop der jaren heeft hij met passie en toewijding talloze Nederlandse en Belgische organisaties, archiefinstellingen en meer geholpen bij het digitaliseren van archieven. Onder zijn leiding  heeft GMS kilometers aan archieven gedigitaliseerd, waardoor het een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan het behoud van cultureel erfgoed en zakelijke documentatie.

De rol van Cees is vooral prominent geweest in de transitie van microverfilmen naar digitaliseren. Waar het decennia terug gebruikelijk was om archief op te slaan op microfilm, pleitte Cees ervoor om het archief te digitaliseren naar digitale bestanden. Zijn zienswijze was in die tijd revolutionair. Binnen de Nederlandse digitaliseringsmarkt heeft hij zich jarenlang ingezet om deze omkeer bij archiefinstellingen teweeg te brengen. En met resultaat! Langzaamaan ging iedere archiefinstelling over tot digitalisering.

In 2007 trad zoon Bram Groenendijk toe tot GMS, en hij heeft nu het stokje overgenomen. Cees laat een bloeiend bedrijf achter. Wilt u cees nog persoonlijk spreken, dan kunt u de komende maand nog telefonisch contact opnemen. We zouden ook graag de mogelijkheid bieden om (digitaal) afscheid te nemen met behulp van een afscheidsboek, die we aan Cees kunnen overhandigen. Hier kunnen relaties en kennissen hun gedachten, herinneringen en waardering voor Cees delen. Deze uitingen van waardering zullen niet alleen Cees zelf, maar ook zijn familie en het hele GMS-team enorm waarderen. Het afscheidsboek is beschikbaar met de volgende link voor iedereen die hun laatste groet wil overbrengen. We zijn Cees zeer dankbaar en wensen hem een welverdiend en voorspoedig pensioen!

Lees ook