Digitaliseren. Dat is ons vak.

Over GMS

Een eigenwijze club gedreven specialisten, zo kunnen we GMS in het kort beschrijven. Een hecht familiebedrijf met de professionaliteit om zowel kleine als grote opdrachtgevers te kunnen bedienen.

Apparatuur, software en workflows  volledig in-house ontwikkelen draaien wij onze hand niet voor om. Hierdoor kunnen we alle facetten binnen een digitaliseringsproject geheel naar onze eigen hand zetten en verder gaan dan wie dan ook als het gaat om kwaliteitsborging en efficiency. Innovatie is onze kracht en drijft ons iedere dag weer. Onze ambitie is niet om de grootste, maar de beste te zijn…

Met ruim 40 jaar ervaring zijn wij als organisatie één brok ervaring. Wij voldoen als één van de weinige partijen aan de Metamorfoze kwaliteit van de Koninklijke Bibliotheek. Daarnaast zijn wij specialist op het gebied van substitutie scanning en hoogvolume documentscanning.

Wij opereren vanuit onze vestigingen in Sliedrecht en Hurdegaryp, alsook op diverse klantlocaties. GMS is actief in heel Europa.

Meer dan eens geven onze opdrachtgevers tijdens een site visit bij ons op locatie aan een enorme betrokkenheid te bemerken bij alle medewerkers in de organisatie. Dat doet ons goed, daar zijn we op een gezonde manier trots op, want hiermee maken we het verschil!

Onze historie

 • April 1982

  Met zijn roots in de reprografische sector, besluit oprichter Cees Groenendijk te midden van een economische crisis voor zichzelf te beginnen. De naam die wordt opgegeven bij de Kamer van Koophandel is snel bedacht: GMS. Dit staat voor Groenendijk Microfilm Service. Een oud en onbewoonbaar verklaard dijkpandje in Kinderdijk is de eerste uitvalsbasis voor GMS.

 • november 1995

  Na mooie groei jaren en diverse verhuizingen, besluit Cees Groenendijk een toekomstbestendig bedrijfspand te laten bouwen. In dit zelfde jaar breidt GMS haar activiteiten uit. Door te investeren in scanners kan GMS vanaf dat moment naast microfilmen ook digitaliseren aanbieden.

 • Maart 2000

  De opmars van digitalisering is explosief. Om aan de klantvraag te blijven voldoen investeert GMS fors in nieuwe kennis en apparatuur. Gevolg van de toename van digitalisering is dat oprichter Cees Groenendijk besluit om de microfilm activiteiten uit te faseren.

 • Februari 2007

  Bram Groenendijk, huidige directeur van GMS en zoon van oprichter Cees Groenendijk start bij GMS. Beoogd doel is om in aanraking te komen met alle facetten van de organisatie. In de praktijk wel te verstaan.

 • Juni 2016

  Met de lancering van het geheel zelfontwikkelde online serviceplatform LiveTrace biedt GMS inzage in de projectvoortgang tot in detail. Over projectbeheersing gesproken.

 • November 2020

  Vijf jaar na de start in het noorden van Nederland verhuist GMS Noord richting het pittoreske dorp Hurdegaryp. Een nieuwe digitaliseringslocatie met meer ruimte voor nieuwe technieken en een brandvertragende kluis voor opslag op locatie, waardoor GMS nog efficiënter kan werken.

 • Januari 2021

  Het ooit zo grote pand in Alblasserdam werd te klein, waardoor GMS is verhuisd naar Sliedrecht. Met een verdubbeling aan vloeroppervlakte en een ruimere opzet, heeft GMS niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk meer ruimte om verder te ondernemen, innoveren en ontwikkelen.

Onze certificeringen

Wij zijn ISO9001, ISO27001 en ISO14001 gecertificeerd. Kwaliteitsmanagement, veiligheid van informatie en milieubewust ondernemerschap zijn dus aspecten die bij ons op beleidsmatig niveau onderdeel uit maken van de bedrijfsvoering.

 • GMS en kwaliteit

  Wij staan voor kwaliteit. Niet alleen omdat wij een ISO9001 gecertificeerd Kwaliteit Management Systeem hebben, maar omdat kwaliteit nu eenmaal in ons DNA zit. Natuurlijk is de ISO9001 certificering een mooi en objectief bewijs dat onze kwaliteit zich niet beperkt tot het maken van mooie scans.

 • GMS en informatiebeveiliging

  Uw informatie blijft bij GMS uw informatie. Informatiebeveiliging is ook onderdeel van ons kwaliteitsbesef. Zorgvuldigheid, veiligheid en integriteit zijn bij ons integraal onderdeel van alle werkprocessen. We hebben alle interne procedures met betrekking tot informatiebeveiliging vastgelegd in een zogenaamd Information Security Management System.

 • GMS en milieu

  Milieubewust handelen is voor ons niet meer dan normaal, ook als het in sommige gevallen ten koste gaat van de portemonnee. We hebben de lat voor onszelf nog wat hoger gelegd door ambitieuze milieubesparende doelstellingen te formuleren in ons ISO14001 gecertificeerde Milieu Management Systeem.

Het grote papieren archief is erg kwetsbaar, daarnaast is het bijna onmogelijk om in de meer dan honderdduizend pagina’s te vinden wat je zoekt. Door de tijdschriften te digitaliseren, zijn ze duurzaam op te slaan en kan je ze op trefwoord doorzoeken.

Florence Nightingale Instituut (FNI)

Onze mensen

Bram

Bram Groenendijk

Bram Groenendijk - Bram Groenendijk is directeur van GMS. Hij is verantwoordelijk voor de algemene zaken binnen de organisatie.
Cees

Cees Groenendijk

Cees Groenendijk - Cees als relatiebeheerder actief in beheren van onze relaties, met name in het werkveld van de culturele erfgoed instellingen.
Lianne

Lianne Groenendijk

Lianne Groenendijk - Lianne is als accountmanager onder andere verantwoordelijk voor het afleggen van klantbezoeken en het onderhouden van klantrelaties. Zij staat u deskundig te woord over het digitaliseren van uw archief.
Fred Voordendag

Fred Voordendag

Fred Voordendag - Fred is Manager Operations bij GMS. Hij draagt zorg voor de juiste afstemming van mensen, methoden en middelen om de projecten goed én binnen de gestelde periode uit te voeren.
Ronald

Ronald Krabbendam

Ronald Krabbendam - Ronald Krabbendam is als projectmanager het aanspreekpunt voor u als klant voor de lopende projecten. Hij heeft een sterk sturende rol en draagt zorg dat klantwens in de praktijk wordt vertaald naar het juiste eindresultaat. Zijn persoonlijke drive is om van ieder project iets moois en positiefs te maken.
Ruud

Ruud Swart

Ruud Swart - Ruud is als accountmanager onder andere verantwoordelijk voor het afleggen van klantbezoeken en het onderhouden van klantrelaties. Daarnaast is Ruud ons aanspreekpunt met betrekking tot internationale activiteiten. Met zijn enthousiasme en vakkundigheid staat hij u graag te woord.
Nelleke Noordergraaf

Nelleke Noordergraaf

Nelleke Noordergraaf - Nelleke is verantwoordelijk voor werkzaamheden met betrekking tot verkoop binnendienst. Persoonlijk contact met klanten heeft zij hoog in het vaandel staan. Nelleke staat u graag te woord.
Hans

Hans Dubbeldam

Hans Dubbeldam - Hans is als Financial Controller verantwoordelijk voor de financiële zaken. Ook assisteert hij het management bij beleid- en personeelszaken.
Melanie

Melanie Blokland

Melanie Blokland - Melanie werkt als Project Controller op het projectbureau van GMS. Zij is onder andere verantwoordelijk voor de financieel administratieve aspecten van het projectportfolio. Ook ondersteunt Melanie de projectmanager op het gebied van planning van transporten en andere praktische zaken.
Kevin

Kevin Smidt

Kevin Smidt - Kevin Smidt is geslaagd voor de opleiding vakfotograaf. Vanaf 2013 is Kevin werkzaam bij GMS op de afdeling die cultureel erfgoed digitaliseert. Naast het instellen van de apparatuur, houdt Kevin zich bezig met diverse researchprojecten op beeldtechnisch gebied.
Marja Verloop

Marja Verloop

Marja Verloop - Marja is behoudsmedewerker bij GMS. Zij heeft hiervoor de officiële opleiding van het Nationaal Archief succesvol afgerond. Marja is expert op het gebied van materiële zorg en geeft adviezen aan de operators om oude, unieke en kwetsbare materialen op een veilige manier te digitaliseren. Daarnaast voert Marja interne kwaliteitscontroles en audits uit.
Martijn

Martijn Stam

Martijn Stam - Martijn is als manager Research & Development verantwoordelijk voor de innovatie binnen GMS. Hij is verantwoordelijk voor onder andere de ontwikkeling van onze Track-en-trace app 'Livetrace', frameworks voor automatische beeldverwerking, (substitutie)scanning en metadatering. Heeft u specifiek inhoudelijke vragen, laat het Martijn weten!

Onze aanpak

GMS is al meer dan 40 jaar actief in de markt voor archieven. Gestart als micro verfilmer, vandaag de dag als organisatie gespecialiseerd in archiefdigitalisering. In onze aanpak staat de focus op kwaliteit centraal.

 

Strak en helder projectmanagement
Als u projecten aan onze zorg toevertrouwt, vinden wij het belangrijk dat u dit zorgeloos doet. De communicatie die u heeft zal altijd via één contactpersoon verlopen, die alle details van het project afstemt en documenteert. In geval van ziekte of afwezigheid van uw primaire project manager, is er altijd en gegarandeerd een vervanger bechikbaar.

Transport in eigen beheer
Door de jaren heen vervoerde GMS veel waardevolle en vertrouwelijke collecties geheel in eigen beheer. Wij beschikken daartoe over speciaal ingerichte voertuigen en transportmiddelen. Ons voertuig is real-time te lokaliseren middels GPS.

Optimaal inzicht in de voortgang met LiveTrace
Wij ontwikkelden geheel in-house onze eigen Track-en-Trace oplossing, waarmee u 24/7 inzage heeft in de voortgang van het proces. Op die manier bieden wij zeer gedetailleerd inzage in ons proces.

Veiligheid
De archiefcollecties slaan wij op in een zwaar beveiligde, brandvertragende (90 minuten) en geklimatiseerde archiefkluis. Daarnaast is het gehele gebouw voorzien van inbraakbeveiliging, branddetectie en watersensoren. Deze zijn allen direct gekoppeld aan een externe alarmcentrale voor 24/7 doormelding. Wij beschikken over een calamiteitenplan en hebben een calamiteitenovereenkomst met VAN WAARDE. Daarnaast beschikken wij over een aansprakelijkheidsverzekering en een transportverzekering.

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact op

Gms hecht veel waarde aan langdurige relaties met haar partners