Digitaal de vakantie door! Hoe digitalisering uw vakantie nog aangenamer maakt.

25 juli 2022

Heeft u het al gemerkt? De vakantieperiode is aangebroken, het is rustiger op kantoor én op de weg. Niet alleen in ons werk maar ook in de vakantie speelt digitalisering een grote rol. Hebt u al vakantie gehad of staat de vakantie juist voor de deur. In dit artikel leest u hoe digitalisering uw vakantie nog aangenamer maakt.

Geen tas met reisdocumenten meeslepen

Reisdocumenten fysiek meeslepen is door digitalisering niet meer nodig. Steeds meer reizigers bewaren hun reisdocumenten digitaal. Uit onderzoek van Tui blijkt dat maar liefst 69% van de reizigers aangeeft dat zij hun reisdocumenten graag in een App bewaren. Zorg hierbij wel voor een back-up plan wanneer smartphone leeg of beschadigd raakt. Deel bijvoorbeeld documenten met reisgenoten of zorg dat u deze in the cloud kunt terugvinden.

Eigen reisbureau

Om een vakantie te boeken hoeft u niet meer naar een reisbureau. Met behulp van Booking.com, Vakantiediscounter, Corendon, Trivago, Prijsvrij of Tui boekt u gemakkelijk online de vakantie die past bij  uw wensen.

Inchecken

Ook de vliegers onder de vakantiegangers hebben baat bij digitalisering. Zo kan bij veel luchtvaartmaatschappijen kan vanaf 24 uur voor vertrek digitaal ingecheckt worden op de website of via hun app. Zelfs de lange rijen om bagage in te checken zijn verleden tijd. Doordat de BAGTAG app de mogelijkheid biedt om gemakkelijk online bagage in te checken met de smartphone, waardoor u extra comfortabel uw vakantie begint.

Reizen/route

Natuurlijk kan er nog gebruik gemaakt worden van de ouderwetse wegenkaart maar hoe makkelijk is het om duizenden verschillende kaarten compact te kunnen bewaren in de smartphone. Met google maps kunt u altijd de weg vinden, zowel wandelend als met de auto of de fiets. Daarnaast is GPX viewer is een musthave voor de doorgewinterde wandelaar of fietser. Om hier maximaal van te profiteren download u de mooiste routes via gpstracks.nl of route.nl.

Google translate

Waar u voorheen een taalgids kocht waarin de taal van uw vakantieland werd uitgelegd. Spreekt u inmiddels alle talen vloeiend dankzij google translate. Even invoeren en met één klik uw tekst omzetten naar 133 verschillende talen, wel zo makkelijk.

Tot slot

Of u nu wel of niet op vakantie gaat en of u gebruik maakt van deze digitale hulpmiddelen of niet. Wij, van GMS digitaliseert, wensen u in ieder geval een fijne zomer!

Lees ook