Erasmus Universiteit Rotterdam digitaliseert historische fotocollectie en tijdschriften
De prestigieuze Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) laat na het succesvol afgeronde digitaliseringsproject, betreffende het archief van Jan Tinbergen, ook een historische fotocollectie en haar eigen tijdschriften digitaliseren.
Erasmus Universiteit Rotterdam
De Erasmus Universiteit Rotterdam staat hoog in de ranglijsten op het gebied van kwalitatief onderwijs en onderzoek. Met een brede internationale oriëntatie en een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek is deze onderzoeks-universiteit een Europees begrip.
Historische fotocollectie en tijdschriften
Het archief betreft foto’s uit de historische fotocollectie uit de periode 1913-1939 en de bladen voor de universitaire gemeenschap “Quod Novum” (1968-1986) en de opvolger “Erasmus Magazine” (1997-2017).
Publieke toegankelijkheid
De verwachting is dat niet alleen oud studenten interesse hebben in deze materie, maar ook andere stakeholders zouden de stukken graag inzien. Daarom heeft GMS de opdracht gekregen om de fotocollectie en tijdschriften te digitaliseren met als doel de toegankelijkheid tot deze waardevolle stukken te verbeteren.
In het verleden heeft GMS al meerdere projecten uitgevoerd voor de Erasmus Universiteit Rotterdam, waaronder het archief van Jan Tinbergen. Een unieke en omvangrijke collectie, die in de loop van dit jaar online beschikbaar wordt gesteld. Lees hier meer over op de pagina foto’s digitaliseren.