Erfgoedcel Waasland kent digitaliseringsproject aan GMS toe

20 november 2018

De Erfgoedcel Waasland wil iedereen warm maken voor het rijke verleden en het erfgoed van het Land van Waas. Er zullen duizenden kranten, afkomstig uit de periode 1944-2003, gedigitaliseerd worden.

De krant ‘Het Vrije Waasland’

Erfgoedcel Waasland en Bibliotheca Wasiana hebben ervoor gekozen hét nieuwsweekblad van Waasland te laten digitaliseren. ‘Het Vrije Waasland’ is een krant die wekelijks werd uitgegeven tijdens de periode 1944-2003. Deze kranten staan vol met onder andere harde berichtgeving, feestvierende verenigingen en meeslepende sportreportages. Eigenlijk alles wat met het Waasland te maken heeft.

Digitaliseringsproject Ergoedcel Waasland

Erfgoedcel Waasland ondersteunt alle enthousiaste erfgoedprofessionals en -vrijwilligers die zich dagelijks ontfermen over het Wase erfgoed. Tezamen gaat de Erfgoedcel op zoek naar de ideale zorgverlening voor het erfgoed. Erfgoedcel Waasland heeft de keuze gemaakt de uitgaven van ‘Het Vrije Waasland’ te laten digitaliseren bij GMS. Digitaliseren is dé manier om erfgoed te preserveren. De kranten worden namelijk duurzaam bewaard en beheerd in de digitale omgeving.

Lees ook