Gedigitaliseerde kaarten voor de Raad van State

16 november 2018

Met een geschiedenis die teruggaat tot 1531, is de Raad van State niet meer weg te denken uit ons staatsbestel. Voor de Raad van State worden boeken en de inhoud van circa honderd kaartenbakken gedigitaliseerd.

Over de Raad van State

De Raad van State is onafhankelijk adviseur van regering en parlement over wetgeving en bestuur. Tevens is hij de hoogste algemene bestuursrechter van Nederland. Hij stelt zich ten doel bij te dragen aan behoud en versterking van de democratische rechtsstaat. Daarbinnen wil de Raad bijdragen aan de eenheid, legitimiteit en kwaliteit van het openbaar bestuur en aan de rechtsbescherming van de burger.

Digitalisering kaarten

De Raad van State bezit op dit moment een groot aantal kaarten, met onder andere informatie over economische mededingingen en statistieken. Deze kaarten gaan binnenkort naar het Nationaal Archief. Ondanks dat de Raad dan niet meer de fysieke kaartenbakken heeft, beschikt hij toch nog over alle benodigde informatie met behulp van digitalisering. De oudste kaarten komen ongeveer uit het jaar 1915.

Lees ook