Gemeente Culemborg voelt zich thuis met digitalisering

8 februari 2019

Milieudossiers, bodemdossiers en nu ook bouwdossiers; de Gelderlandse gemeente Culemborg wordt steeds meer digitaal! Een groot aantal documenten en tekeningen worden binnenkort gedigitaliseerd.

De mooie geschiedenis van gemeente Culemborg

De gemeente Culemborg is gelegen langs rivier De Lek. De geschiedenis van de gemeente gaat terug tot de middeleeuwen. Het was bovendien een snel groeiende stad, die zelfs tweemaal buiten de bestaande muren werd uitgebreid. De stad heeft ook enige tijd onder het gezag van de Spanjaarden en later onder de Fransen gestaan. Na de Franse tijd ging de stad op in het Koninkrijk der Nederlanden. Het geslacht Oranje-Nassau was tevens het laatste in Culemborg regerende gravenhuis.

Digitaal toegankelijke bouwdossiers

Dossiers, vergunningen en tekeningen zijn onderdeel van de bouwdossiers. De bouwvergunningen zullen worden ingedeeld naar de door de gemeente gewenste zeven categorieën. GMS zal de bestanden conform de aangeleverde gegevens van gemeente Culemborg benoemen. Dit zorgt ervoor dat de bestanden overzichtelijk en gemakkelijk doorzoekbaar worden.

Lees ook