Gemeente Rotterdam breidt digitaal archief verder uit

14 december 2018

Rotterdam is zoals we weten tijdens de Tweede Wereldoorlog voor een groot deel verwoest door Duitse bommenwerpers. Het is dan ook bijzonder dat het Rotterdamse stadsarchief echter vrij goed bewaard is gebleven.

Over Rotterdam

Rotterdam is omstreeks 1270 ontstaan. De stad werd al snel een handelsplaats en er ontstonden eerste havens. Het bombardement in mei 1940 verwoestte tijdens de Tweede Wereldoorlog een groot deel van Rotterdam. Dit was een grote tegenslag voor de stad, maar men begon direct met de herbouw. Rotterdam werd de grootste haven ter wereld en werd vanaf de jaren zeventig, door de nieuwe stromen immigranten, een multiculturele stad.

Uitbreiding digitaal archief

Het Stadsarchief Rotterdam behoort tot een van de oudste en een van de grootste archieven van Nederland. Het stadsarchief blijft zich innoveren, door middel van digitalisering van delen van het archief. Recentelijk kreeg GMS opnieuw een aanvraag binnen. De gemeentepolitie Rotterdam laat een groot aantal formulieren en kaarten uit de Tweede Wereldoorlog digitaliseren. De interne dienstverlening wordt hierdoor voorzien van veel gemakken. De kaarten en formulieren zullen makkelijk en snel te vinden zijn. Geen lange speurtochten meer naar het juiste archief, maar snel te raadplegen via intranet.

Lees ook