Gemeente Venray tekent Scanning on Demand overeenkomst

26 oktober 2017

Het optimaliseren dienstverlening is een zeer actueel thema vandaag de dag. De gemeente Venray ziet Scanning on Demand als één van de middelen om de dienstverlening te optimaliseren.

Scanning on Demand

Vrijwel alle archiefdiensten in Limburg maken gebruik van het Scanning on Demand concept van GMS. De aangesloten archiefdiensten verzamelen binnen het gewenste tijdsbestek de opvragingen van klanten/ bezoekers en medewerkers, waarna de archiefdienst het materiaal ter digitalisering aan GMS overhandigt. De gemeente Venray nemen we als nieuwste deelnemer van ons Scanning on Demand concept, op in de route.

Materiaal

Middels de overeenkomst is de gemeente Venray in staat om de meest uiteenlopende archieven te digitaliseren. Zowel ingebonden en losbladige archiefstukken als grootformaten, foto’s, charters, negatieven, audio visueel materiaal kan de gemeente laten digitaliseren.

Scanning on Demand of Projectmatig archief digitaliseren

Er zijn diverse opties om archief te digitaliseren. Aan de hand van een oriënterend gesprek met de gemeente, is gebleken en geadviseerd, om middels het Scanning on Demand principe archief te digitaliseren. Recent hebben wij een blog geschreven over ‘Scanning on Demand of Projectmatige scanning; wat past in uw situatie?’. Deze blog is gericht aan organisaties welke zich nog in een oriënterende fase bevinden. De blog geeft handvatten mee om uw keuze te onderbouwen. Lees hier onze blog.

Lees ook