Kevin Smidt nu officieel vakfotograaf

19 februari 2018

Met trots kunnen wij mededelen dat onze collega Kevin is geslaagd voor zijn opleiding vakfotografie. In de afgelopen periode heeft Kevin een deeltijd vakopleiding gevolgd aan de fotovakschool in Rotterdam.

Kevin is sinds 2013 werkzaam bij GMS. Al snel is hij door zijn interesse in de processen nauw gaan samenwerken met de vakfotograaf Jan van der Spree. Kevin werkt procesgericht en is samen met Jan verantwoordelijk voor de technische kwaliteit van de beelden.

Vanwege zijn interesse in de technische aspecten van de werkzaamheden heeft GMS Kevin aangeboden om de opleiding voor vakfotograaf te volgen. De eindopdracht van de opleiding stond in het teken van fotografie en beeldbewerking. Kevin heeft ervoor gekozen om negen cultuur- en natuurerfgoederen te fotograferen. Deze monumenten staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit sluit mooi aan op het materiaal, waarmee Kevin dagelijks in aanraking komt.

De molens van Kinderdijk gaven een indrukwekkend beeld, met name vanwege de mooie kleurencombinatie in de lucht. Kevin heeft ervoor gekozen om de molen uit te lichten bij de expositie van zijn foto’s.

Om uniformiteit te kunnen toepassen in de beelden, was het voor Kevin van groot belang om op het juiste moment op de juiste plek aanwezig te zijn. Een leuk aspect van de eindopdracht was dat Kevin ‘heel’ Nederland heeft rondgereisd. Zodoende kon hij met een kritische blik de juiste beelden vastleggen. Hierdoor heeft hij andere kanten van Nederland gezien dan de dagelijkse routine in de randstad.

Kevin heeft affiniteit met cultureel erfgoed en digitalisering. Hij ziet de waarde in van het digitaliseren van zeer uniek historisch erfgoed. Hij vindt uitdaging in de diversiteit en complexiteit van projecten. Ieder project vergt op een specifieke wijze aandacht en precisie van medewerkers.

Wij feliciteren Kevin van harte met het behalen van zijn diploma en wensen hem veel succes om zijn opgedane kennis verder in te zetten bij GMS.

Lees ook