Kwaliteit voorop bij de bouwdossiers van Gemeente Oisterwijk

2 januari 2019

De gemeente Oisterwijk streeft naar 100% kwaliteit, zo ook bij digitalisering van de bouwdossiers GMS werkt hier graag aan mee.

Gemeente Oisterwijk

De Brabantse gemeente Oisterwijk kent een bruisend historisch stadscentrum. Oisterwijk heeft een geschiedenis van meer dan 800 jaar. De gemeente is gesticht op een oude zandrug. Dit is een strook hoger gelegen zandgrond in een moerasgebied. De nederzetting bloeide op tot een levendige marktplaats en was hoofdplaats van de vier kwartieren van de Meierij van Den Bosch. Het was echter snel gedaan met de rijkdom na de Gelderse en Tachtigjarige oorlog.

Daarna industrialiseert Oisterwijk en groeit het toerisme, maar de Tweede Wereldoorlog zorgt weer voor beproeving. Na de oorlog pakt men de draad weer moedig op. Buiten het stadscentrum liggen vele bossen en vennen, onder andere het natuurgebied Oisterwijkse Bossen en Vennen. De gemeente Oisterwijk kent tevens enkele rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten en oorlogsmonumenten.

Digitalisering van bouwdossiers

De gemeente Oisterwijk heeft de wens uitgesproken om meerdere bouwdossiers te laten digitaliseren. De dossiers bestaan uit tekeningen en berekeningen en rapporten, alsook aanvragen en vergunningen, waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. Naast de scherpe technische eisen en kwaliteitseisen, dient er een logboek te worden bijgehouden en zullen de bestanden, alsmede de dossiers, worden voorzien van metadata.

Lees ook