Nieuwe blog online over kunstmatige intelligentie en OCR

28 juni 2023

Er staat weer een blog online! Hierin vertellen we u over onze nieuwste high end OCR-oplossing. Niet veel tijd, maar wel benieuwd? In dit nieuwsbericht beschrijven we kort de hoofdlijnen van deze nieuwe technologie.

GMS combineert sinds kort twee werelden: OCR en kunstmatige intelligentie. Hoe? Met Een unieke high end OCR oplossing die continu doorontwikkelt! Het resultaat is een drastische steiging in de nauwkeurigheid van tekstherkenning. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze OCR-oplossing een trend is bij onze opdrachtgevers.

Door combinatie van OCR met kunstmatige intelligentie worden onleesbare tekens automatisch herkend en aangepast. Maar het gaat nog verder. Met behulp van de  kunstmatige intelligentie worden tekens, die met de klassieke OCR-technologie niet correct herkend zouden worden, toch correct gedecteerd en verwerkt.

 

Hoe dit kan? De lay-out en structuur van documenten worden automatisch geanalyseerd, waarbij koppen, alinea’s, tabellen en andere elementen geïdentificeerd. Zijn herkende woorden niet in lijn met deze inhoudelijke structuur? Dan worden ze veranderd in het woord wat het op basis van algoritmes hoogstwaarschijnlijk had moeten zijn. De praktijk wijst uit dat deze vorm van OCR sterke kwaliteitsverbetering oplevert. Hierdoor kunnen wij nog nauwkeuriger documenten digitaliseren.

 

Op basis van uiterlijke kenmerken van uw archief kunnen we bepalen of premium OCR u voordelen biedt. Ook een proef kan het eventuele voordeel van premium OCR uitwijzen. Benieuwd of premium OCR voor u van toegevoegde waarde is? Neem vrijblijvend contact op. Samen kijken we welke vorm van OCR het beste bij uw archief past!

 

Lees ook