Succesvol seminar 'Scanning on Demand' bij de KU Leuven

17 oktober 2014

In samenwerking met de Katholieke Universiteit van Leuven (KU Leuven) en het Regionaal Historisch Centrum Limburg (RHC Limburg) heeft GMS een seminar gehouden omtrent Scanning on Demand. Het concept 'Scanning on Demand' is hierbij uitgebreid toegelicht door GMS. RHC Limburg vertelde over haar praktijkervaringen.

Bijeenkomst

Op 14 oktober jl. heeft GMS dit seminar gehouden. Toehoorders waren mensen vanuit Leuven en omstreken. Een grote opkomst; van archiefdiensten tot en met internationale organisaties waren hierbij aanwezig.

Tijdens de bijeenkomst bij de KU Leuven is uitgelegd door de commercieel directeur van GMS, Dhr. B. Koopman, wat het concept Scanning on Demand inhoudt. Scanning on Demand geeft u als instelling de gelegenheid om op een laagdrempelige manier geleidelijk uw archief te digitaliseren. 

RHC Limburg

Dhr. E. Steegen heeft de digitaliseringsslag van het RHC Limburg toegelicht. In verschillende fasen heeft RHC Limburg haar digitalisering aangepakt. Van het inventariseren van de analoge archieven tot de beschikbaarstelling in de beeldbank is uitgelegd door Dhr. Steegen. Tips en tricks om het archief projectmatig te digitaliseren heeft Dhr. Steegen toegelicht. Reacties vanuit de zaal waren hierop zeer positief. De toehoorders waardeerden de praktische invulling van Scanning on Demand.

GMS

GMS is al meer dan dertig jaar gespecialiseerd in het digitaliseren van de meest uiteenlopende archieven. Voor digitalisering is GMS dé geschikte partner! Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie, neem dan gerust contact op met de medewerkers van GMS. 

Lees ook