SYMPOSIUM MUSEUMARCHIEVEN; wij zijn sponsor!

16 mei 2022

Vandaag vindt het tweede symposium over museumarchieven plaats op locatie van het rijksmuseum. Een interactief programma met aandacht voor wat het museumarchief eigenlijk is en ter inspiratie voor musea voor hun eigen informatiehuishouding en archivering.

De vraag of wij sponsor van dit symposium wilde zijn, hebben wij volmondig met JA beantwoord. Als geen ander weten we het belang van brede archivering voor musea. Ook musea zelf zien gelukkig steeds meer het belang van deze archivering. Een ontwikkeling waar GMS blij mee is, gezien de grote waarde van de archieven die musea veelal bezitten.

Dat het moeilijk is om hier concreet stappen in te zetten is begrijpelijk. Het is een geheel nieuw gebied! Het symposium heeft dan ook als doel om voor de musea als inspiratiebron te dienen bij de professionalisering van de informatiehuishouding en archivering. Dit gebeurt concreet door een veelzijdigheid aan onderwerpen die interactief besproken worden.

Bij het symposium is een gemêleerd gezelschap aanwezig. Iedereen die in musea verantwoordelijk is voor het beheer van museumarchieven en informatiehuishouding is uitgenodigd. Wij zijn benieuwd wie we vandaag treffen. Komt u ook?

Lees ook