Onze historie

GMS Digitaliseert is opgericht in 1982 en heeft ruim 34 jaar ervaring in archiefdigitalisering.

De familie Groenendijk richtte GMS op vanuit de interesse in geschiedenis en kunst en vanuit een archief-achtige achtergrond. In die tijd focuste men zich voornamelijk op microfiches en oudere technologieën. Hierbij stond de kwaliteit die GMS leverde altijd centraal.

Binnen enkele jaren was GMS een gevestigde naam in de markt. Verscheidene culturele erfgoedinstellingen en archiefdiensten zijn sinds die tijd klant bij GMS. Voor deze klanten stond, en staat nog steeds, de kwaliteit centraal. De organisatie is zo ingericht dat de hoogst haalbare kwaliteit behaald wordt.

Naast de culturele instellingen werken wij al zeer lange tijd nauw samen met verschillende organisaties. Zo hebben wij onder meer voor BP het archief op microfiches gezet; een partij die nog steeds zaken met GMS doet.

Nu, ruim dertig jaar later, is er veel veranderd. GMS is een partij met ca. 50 werknemers, die zich dag en nacht hard inzetten voor de organisatie. De meest uiteenlopende archiefcollecties worden door ons gedigitaliseerd. Echter, in de kern is GMS niets veranderd. De klant en de kwaliteit gaan nog steeds voor alles en dit zal ook in de toekomst zo blijven.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met ons.

Onze certificeringen

Wij zijn ISO9001, ISO27001 en ISO14001 gecertificeerd. Kwaliteitsmanagement, veiligheid van informatie en milieubewust ondernemerschap zijn dus aspecten die bij ons op beleidsmatig niveau onderdeel uit maken van de bedrijfsvoering.