Douwe Egberts opent haar rijke historie

Douwe Egberts, marktleider in Nederland, is een gerenommeerde koffie- en theeproducent met een rijke historie van bijna 262 jaar. Het merk roept bij velen warme gevoelens op. Om het verleden van Douwe Egberts veilig te stellen en informatie hierover te verstrekken, is het Heritage Center opgericht.

Heritage Center

De kern van het Heritage Center is haar omvangrijke collectie die bestaat uit o.a. verpakkingen, commercials, personeelsbladen, boeken, krantenartikelen, foto’s en dia’s, met daarnaast ook vele bijzondere objecten. Het Heritage Center is voortdurend bezig met het uitbreiden van haar collectie met historische Douwe Egberts items. Immers, het verleden begint vandaag. De slogan van het Heritage Center Douwe Egberts luidt daarom niet voor niets:  Gebruik de kennis uit het verleden voor succes in het heden.

Samenwerking

Een deel van de Douwe Egberts Heritage collectie is inmiddels gedigitaliseerd. Dit gebeurt in samenwerking met GMS, preferred supplier van het Heritage Center Douwe Egberts. GMS slaagt er namelijk in om gegarandeerd scans van hoge kwaliteit te leveren, naast een prettige en persoonlijke klantbenadering. Tijdens het digitaliseringsproces is er voortdurend aandacht voor het behoud van het originele en unieke historische materiaal geweest, iets wat dankzij de werkwijze en de opslag in geconditioneerde kluizen van GMS gewaarborgd werd. In het digitaliseringsproces is en blijft onze behoudsmedewerker volledig gefocust op het behoud van deze unieke stukken van Douwe Egberts.

Digitale ontsluiting

Intussen zijn bestanden online toegankelijk gemaakt via Internet. Roy Nanhekhan, als conservator van het Heritage Center en als initiator is bijzonder trots op deze ontwikkeling. Om de collectie meer bekendheid te geven heeft het Heritage Center een website. Via de website  is het historisch archief digitaal bereikbaar en toegankelijk gemaakt voor iedereen.

Gerelateerde producten