Erfgoed digitaliseren!

Met Erfgoed Leiden en omstreken heeft GMS de afgelopen jaren nauw contact onderhouden.

Zo is er voor Erfgoed Leiden en omstreken de afgelopen jaren veel gedigitaliseerd. GMS heeft voor Erfgoed Leiden en Omstreken het Metamorfoze project ‘Le Francq van Berkhey’ uitgevoerd. Dit betrof de bibliotheek van de achttiende eeuwse organist en wetenschapper Francq van Berkhey.

Andere grote projecten die GMS heeft gedigitaliseerd waren onder andere DTB registers, registers van de Burgelijke stand.

Speciale projecten die GMS heeft mogen uitvoeren waren het archief van de achttiende eeuwse lakenkoopman Daniel van Eys, wat ca. 30.000 afbeeldingen in verschillende formaten bevat. Daarnaast zijn er veel kranten, brieven en ander soort collecties gedigitaliseerd.

‘Voor Erfgoed Leiden en omstreken en haar voorganger, Regionaal Archief Leiden, heeft GMS tot volle tevredenheid meerdere projecten afgerond .’ Aldus de Adjunct directeur van Erfgoed Leiden en omstreken.  Ook vanuit GMS wordt er met volle tevredenheid teruggezien op de voltooide projecten. ‘Dit waren projecten die je niet elke dag tegenkomt; Mooie collecties met historische informatie.’

 

Gerelateerde producten