Kranten voor de regio Westland

Vele kranten lagen opgeslagen binnen de gemeente Westland. Kranten van het jaartal 1873 tot en met 1973. Daarbij heeft de gemeente Westland een grote foto collectie.

Het weekblad voor Maassluis, het westland en Rozenburg, de Courant, De nieuwe Westlandsche Courant. Allemaal zeer oude kranten die informatie bieden over het verleden en doen en laten van de gemeente Westland. In totaal meer dan 300.000 pagina’s. Daarbij bezit de Gemeente Westland een foto collectie met 30.000 foto’s en ansichtkaarten. Dit was onderdeel van de collectie, waardoor deze foto’s en ansichtkaarten eveneens door GMS zijn gedigitaliseerd.

GMS heeft deze beide collecties gedigitaliseerd. Een uitdagende klus waarbij een goed projectmanagement van essentieel belang was. ‘De digitaliseringsklussen zijn door GMS volledig conform afspraak en keurig op tijd uitgevoerd.’ aldus  een medewerker van de Gemeente Westland. ‘de originele materialen, die een paar weken aan GMS ter beschikking zijn gesteld, zijn al die tijd veilig opgeborgen geweest in de kluis bij GMS. Wij hebben ze in goede staat en in de juiste volgorde van hen terug ontvangen.’

Er kan gesproken worden over een mooi project. ‘GMS heeft al zeer veel ervaring met het digitaliseren van kranten’ aldus Dhr. Groenendijk, eigenaar van GMS. ‘Toch is het elke keer weer een totaal ander project met andere specificaties en eisen, wat het werk ook uitdagend maakt.’

Het vervolgproject loopt inmiddels in volle gang. GMS is voor de Gemeente Westland druk aan de gang met het digitaliseren van de bouwvergunningen. Meer over dit project verteld GMS binnenkort meer!

Gerelateerde producten