900.000 Krantenpagina's binnen het gewenste tijdspad gedigitaliseerd!

In de afgelopen 7 jaar heeft GMS een mooi project uitgevoerd. Bijna 900.000 pagina's met een strakke planning, geen alledaags project.

Kranten van meer dan 200 jaar oud, kranten digitaliseren op een zeer hoge kwaliteit en bijna 900.000 pagina’s. Drie zaken die al niet vaak voorkomen. Voor de Zeeuwse Bibliotheek golden deze drie punten voor één project. Het project voor de Zeeuwse bibliotheek was geboren.

In 2006 is gestart met dit project. Krant voor krant is gedigitaliseerd. Uiteindelijk is het project in 7 jaar afgerond. De Goessche Courant, de Vrije Zeeuw en de Zierikzeesche Nieuwsbode zijn zomaar een greep uit kranten die gedigitaliseerd zijn. De kranten zijn zowel vanaf het analoog, als vanaf microfiches gedigitaliseerd.

Dit alles is gedigitaliseerd volgens de normen van de Zeeuwse Bibliotheek. GMS heeft deze projecten tot voldoening en binnen het gewenste tijdpad van de Zeeuwse Bibliotheek weten te realiseren, aldus de Projectmanager van de Zeeuwse Bibliotheek. ‘De samenwerking en het contact met GMS duren tot op heden voort en zijn altijd goed geweest’

Gerelateerde producten