Personeelsdossiers van GEA worden gedigitaliseerd en vernietigd

10 april 2018

Al een aantal jaren digitaliseert GMS diverse archieven, waaronder personeelsdossiers en tekeningen, voor ‘’GEA entiteiten in Nederland’’. De volgende stap is het vernietigen van een deel van het archief.

De geschiedenis van GEA

In 1881 is het allemaal begonnen met een bedrijf dat metaal verhandelt, genaamd Metallgesellschaft AG. In 1920 werd GEA opgericht, uitgeschreven staat dit voor Gesellschaft für Entstaubungsanlagen. Door flinke groei van het bedrijf wordt besloten om te focussen op techniek en chemische stoffen. In 1996 zijn door deze beslissing 300 bedrijven afgestoten van de groep. Vervolgens is in 2004 de afdeling Chemicals afgestoten. In 2005 is de naam veranderd naar GEA Group Aktiengesellschaft, GEA is in 2008 het overkoepelende merk van de groep geworden.

GEA nu

Voor de voedselverwerkingsindustrie is GEA een van de grootste leveranciers van technologie. Daarnaast levert GEA aan vele andere verwerkingsindustrieën. Het internationale bedrijf richt zich zowel op componenten voor verfijnde productieprocessen als procestechnologie van wereldklasse.

De strategie van GEA bestaat uit vier pijlers: marktleiderschap en focus, technologisch leiderschap door middel van innovatie, sterke focus op resultaat en berekende risico’s. Het bedrijf heeft de visie om bekend te staan als leverancier van innovatieve oplossingen om de klant in staat te kunnen stellen meer succes te boeken. Werknemers staan hoog in het vaandel, er wordt ruimte gegeven voor creativiteit en ondernemerschap. Er zijn vijf waarden die dagelijks op de werkvloer worden toegepast: passie, integriteit, verantwoordelijkheid, uitmuntendheid en GEA-versity; bij GEA werkt men over de grenzen heen.

Digitalisering personeelsdossiers

GMS heeft al voor meerdere vestigingen van ‘’GEA entiteiten in Nederland’’ de personeelsdossiers gedigitaliseerd. Deze keer betreft het de personeelsdossiers van de locatie Bolsward. Vooraf is het integrale proces besproken. Tevens zijn afspraken gemaakt over de structuur, zodat de verwachtingen van zowel GEA als GMS gemanaged zijn. Zodoende kunnen we het gewenste eindresultaat afleveren wat een efficiency slag voor het digitaal werken is  voor GEA. Nadat de personeelsdossiers gedigitaliseerd zijn, zullen de fysieke dossiers nog enkele weken bij GMS in opslag staan. Nadien zullen we de personeelsdossiers vernietigen.

Opvragen dossiers

Het opvragen van dossiers is een veelvoorkomend verschijnsel bij dynamische archieven. Vooral personeelsdossiers worden veel geraadpleegd. In dat geval bieden we onze opdrachtgevers de mogelijkheid om de dossiers tussentijds op te vragen. Zodoende hoeven de werkzaamheden van de opdrachtgever niet belemmerd te worden tijdens de digitaliseringsslag.

Lees ook