55.000 negatieven van fotograaf Paul van der Werff gaan online

4 augustus 2017

Paul van der Werff geboren in 1941 in Den Haag, verhuisde op 25-jarige leeftijd naar de regio Oss. Vader Van der Werff was fotograaf en daarom veel van huis. Voor Paul van der Werff was het dus niet vanzelfsprekend om zijn vader in het vak op te volgen.

Toch bleek Paul met het fotografievirus te zijn besmet en werd hij fotograaf. De succesvolle carrière van Paul werd plotseling afgebroken toen hij bij een verkeersongeval om het leven kwam in 1984.

Fotopersbureau De Boer, Het Brabants Dagblad  en het ANP waren opdrachtgevers voor Paul. Paul hield zich voornamelijk bezig met reisreportages, architectuur- en bedrijfsfotografie. Een veelzijdige en succesvolle carrière.

Ruim 200.000 negatieven zijn overgedragen aan het Stadsarchief Oss. De beeldcollectie van Paul van der Werff vormen samen met de andere beeldcollecties van het stadsarchief, een unieke beeldgeschiedenis van de tweede helft van de vorige eeuw.

In de komende periode zal GMS ruim 55.000 negatieven digitaliseren als vervolg op de negatieven collectie van fotograaf Leo van den Bergh. De negatieven digitaliseren we op individuele wijze volgens onze fotografische methode.

Lees ook