GMS digitaliseert de bouwdossiers van gemeente Nuenen.

29 september 2016

Net als veel andere gemeenten in Nederland heeft de gemeente Nuenen besloten haar bouwdossiers te laten digitaliseren door GMS. Dankzij het digitaliseren van de bouwdossiers kan iedereen zelf de digitale bron opvragen.

Net als vele andere omringende gemeenten kiest ook de gemeente Nuenen voor de digitalisering van de bouwdossiers. De bouwdossiers digitaliseert GMS volgens de strenge substitutie eisen van het regionaal historisch centrum Eindhoven (RHCe). Bouwdossiers die tijdens het proces benodigd zijn, vraagt de gemeente Nuenen op middels een efficiënte scanning on demand constructie. Zodoende heeft de gemeente Nuenen tijdens het digitaliseren altijd toegang tot haar archieven.

Interessant om te weten is dat de gemeente Nuenen haar naamsbekendheid mede dankt aan het feit dat Vincent van Gogh er heeft gewoond.  In de gemeente Nuenen wonen bijna 23.000 inwoners. Ook bevat de gemeente Nuenen een uitgebreid recreatiegebied met bossen, woeste grond en water. Zo is er voor iedereen wat wils in de gemeente Nuenen.

Lees ook