Bouwtekeningen van het Waterlands Archief zijn nu te raadplegen vanuit huis.

8 augustus 2022

Recent hebben wij een opdracht mogen uitvoeren voor het Waterlands Archief waarbij een groot aantal bouwtekeningen gedigitaliseerd mochten worden. Inmiddels zijn alle bewaard gebleven bouwtekeningen uit de dossiers met bouwvergunningen van de gemeente Wormerland, digitaal te raadplegen via de website van het Waterlands Archief. Een mooi resultaat waar we blij mee kunnen zijn.

Geïnteresseerde kunnen nu toegang krijgen van alle bouwtekeningen van de gemeente Wormerland. Een bezoek aan het Waterlands Archief is hiervoor niet meer nodig. Wie op de website waterlandsarchief.nl een adres invult krijgt direct toegang tot de bouwtekeningen. Vanwege privacy redenen is de bouwvergunningaanvraag en het besluit met de naam en het adres van de aanvrager wel gedigitaliseerd, maar alleen op de studiezaal van het Waterlands Archief te raadplegen.

In totaal gaat het om de digitalisering van ruim een kilometer bouwvergunningendossiers. Daarvan is nu ongeveer 270 meter gedaan. Wilt u meer lezen over dit project waarin we bouwdossiers digitaliseren? Klik dan op deze link.

Lees ook