Recente akten van de Burgerlijke stand digitaal voor gemeente Breda

13 februari 2019

De gezellige gemeente Breda is een van de grootste gemeentes in Nederland. Breda is negende in de lijst van meeste stadsinwoners. In samenwerking met de gemeente Breda zal GMS de akten van de Burgerlijke Stand uit 2018 digitaliseren.

Gemeente Breda

De gemeente Breda heeft in 1252 stadsrechten gekregen. De stad is samen met Leeuwarden de enige die de titel van Nassaustad mag voeren. Breda heeft zich kunnen ontwikkelen tot een grote en belangrijke stad door de Nassaus. De toren van de Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk was al in de middeleeuwen en is vandaag de dag nog steeds karakteriserend voor Breda. Verder is Breda bekend om haar prachtige historische binnenstad en sinds kort ook om haar haven, die gelegen is bij het Spanjaardsgat. Breda draagt bovendien met trots de titel ‘Beste binnenstad’.

Digitaliseren akten van de Burgerlijke Stand

In het verleden zijn er reeds historische en recentere akten van de Burgerlijk Stand gedigitaliseerd voor de gemeente Breda. Wederom worden er voor de gemeente akten van de Burgerlijke Stand gedigitaliseerd. Ditmaal zijn het recentelijke akten van vorig jaar, 2018. Het archief vormt belangrijke informatie die binnenkort digitaal toegankelijk zal zijn.

 

Lees ook