Digitale duurzaamheid in het energielandschap van Feenstra

23 januari 2018

Ruim 1.400 medewerkers zetten zich dagelijks in met oplossingen om uw woning veiliger, comfortabeler en gezonder te maken. Met in totaal een klantenbasis van meer dan 800.000 huishoudens in Nederland, is Feenstra uitgegroeid tot één van de grootste energieserviceorganisaties.

Historie Feenstra

Feenstra is als familiebedrijf ontstaan in 1947 en vierde in 2017 een jubileum, namelijk het 70-jarig bestaan. In deze 70 jaar heeft Feenstra grote ontwikkelingen doorgemaakt. Van kachels op steenkool naar de vr-ketel en daarna de overgang naar hr-ketels. Aan de vooravond van de energietransitie is Feenstra al volop bezig met een CO2-neutrale toekomst, waarin bijvoorbeeld de cv-ketel op aardgas een steeds minder prominente plek zal hebben. Vandaag de dag biedt Feenstra een breed pakket aan van diensten en producten op het gebied van warmte, ventilatie, beveiliging en zonnepanelen.

Aanleiding digitalisering

Feenstra staat voor kwaliteit en service. Om dit in alle facetten tot uiting te laten komen is het van belang om de processen binnen de organisatie zoveel mogelijk te optimaliseren en digitaliseren. De klantenservice van Feenstra wordt vele malen per dag benaderd door klanten voor inzage in de klantdossiers. Dossiers die op dit moment enkel analoog aanwezig zijn. Vanuit Feenstra is de behoefte ontstaan om deze dossiers digitaal toegankelijk te maken, zodat het opleveren van een klantdossier veel gemakkelijker kan plaatsvinden door de daarvoor geautoriseerde medewerkers. Een efficiencyslag.

Vertrouwelijkheid

Alle medewerkers van GMS hebben een geheimhoudingsovereenkomst ondertekend. Daarnaast is GMS ISO27001 gecertificeerd. Voor Feenstra een belangrijk element in het selectieproces omdat het archief van vertrouwelijke aard is. Met de eerder benoemde zaken heeft Feenstra de garantie dat er volledig vertrouwelijk met het archief wordt omgegaan.

Digitalisering

Het archief van Feenstra behelst het nodige aantal meters. Om die reden is ervoor gekozen om het deelarchief met de meest geraadpleegde dossiers te digitaliseren. De digitale dossiers worden voorzien van metadata waardoor de digitale dossiers binnen een fractie van seconden digitaal oproepbaar zijn binnen de eigen, digitale Feenstra-omgeving. Binnen de digitale Feenstra-omgeving zijn de gegevens enkel toegankelijk voor de, door Feenstra, geautoriseerde medewerkers. Een mooie stap voor Feenstra waarbij kwaliteit en service voorop staan.

 

Lees ook