Directie GMS breidt uit

Directie GMS breidt uit!

23 maart 2017

Onlangs is Bram Groenendijk officieel benoemd als directeur van GMS. Als Manager Operations gaf Bram leiding aan een groot deel van de organisatie. In de afgelopen periode is dit gefaseerd uitgebreid. Bram is de zoon van oprichter Cees Groenendijk.

Unieke situatie

Hiermee is de volgende generatie opgenomen in de directie van GMS en zijn daardoor de verantwoordelijkheden gedeeld. “Het is mooi als er een volgende generatie toetreedt en als zodanig verder kan bouwen aan de organisatie.” vertelt Cees. Wel heeft hij besloten om naast een aantal directieve taken vooral te gaan doen waar hij de meeste voldoening uit haalt: relatiebezoeken. Cees: “Ik geniet iedere dag van het werk, en als mijn vakanties ten einde lopen, kriebelt het om weer aan de slag te gaan. Bovendien geniet ik van alle mooie successen die GMS zowel nationaal en internationaal boekt”.

Visie en groei

Dit jaar bestaat GMS 35 jaar, waarbij de laatste 15 jaar enorme groei gerealiseerd is. Naast vele multinationals is het overgrote deel van de landelijke archiefinstellingen klant bij GMS. ”In relatie tot andere marktpartijen zien we dat we een enorm markaandeel in dat segment bezitten” aldus Cees. Als liefhebber van historie is Cees regelmatig te vinden bij dit deel van de klanten van GMS.

De kracht van GMS zit hem met name in de innovatieve geest en de gedrevenheid van de medewerkers. Het hoofd bieden aan een economische crisis, groeiperikelen en de snelheid van technologische ontwikkelingen doe je niet in je eentje. Juist deze omstandigheden vergen niet alleen gekwalificeerde, maar ook gedreven en betrokken mensen. De gedrevenheid van de mensen bij GMS is echt enorm. ”Ik wil niet stellen dat dit komt doordat we een familiebedrijf zijn, maar misschien werkt het er wel aan mee” voegt Bram er zijdelings aan toe.

GMS valt als bedrijf in twee steekwoorden te vatten: kwaliteit en innovatie. De visie van het bedrijf is hier dan ook volledig op gericht. Dat deze visie haar vruchten reeds heeft afgeworpen moge duidelijk zijn. Als bedrijf groeide GMS in 2016 zelfs met ruim 30%. Deze groei werd op autonome wijze, zonder externe investeerders gerealiseerd. De afgelopen jaren ontwikkelde GMS een organisatiestructuur en werkproces waarmee het bedrijf in dit tempo kan blijven doorgroeien. Schaalbaarheid van capaciteit en beheersbaarheid van kwaliteit zijn hierbij de belangrijkste kernpunten.

Inventief

Het ontwikkelen van apparatuur en applicaties voert GMS voor een groot deel zelf uit. Een team van ontwikkelaars en professionals zijn dagelijks bezig met het ontwikkelen van nieuwe software, apparatuur en oplossingen. Voor hen is dit geen negen tot vijf job. Het ‘vastbijten’ in een uitdaging is zo sterk, dat het denk- en programmeerwerk regelmatig tot in de late uurtjes doorgaat. De gedrevenheid brengt op alle vlakken een positieve spirit in de organisatie. Bram:  “We willen geen gewoon bedrijf zijn, we willen de beste zijn. De beste kwaliteit bieden en de nuchtere en no-nonsense aanpak vasthouden, dat ambiëren we”.

De werkzaamheden van Bram als Manager Operations zijn inmiddels overgedragen aan Arjan van Es.

Lees ook