Monumentale archieven digitaal

27 oktober 2014

De stad Gent is een stad met een grote historie, zeker ook in haar architectuur. De dienst Monumentenzorg en Architectuur draagt zorg voor het bouwkundig erfgoed in Gent. Zij bezit daardoor een schat aan informatie. Hieronder valt ook een grote collectie met dia's.

De Dienst Monumentenzorg en Architectuur in Gent draagt zorg voor het bouwkundig erfgoed in Gent. Zij waakt over de architecturale kwaliteit bij nieuwbouw, restauratie en renovatie. Daarnaast verricht zij bouwhistorisch onderzoek ter voorbereiding op restauratiedossiers en aanvragen voor een stedenbouwkundige vergunning. De Dienst bevat zeer veel waardevolle informatie.

Taak voor GMS is om deze informatie te digitaliseren. Deze informatie is onder andere op zeer veel dia’s terug te vinden. GMS digitaliseert dan ook voor de dienst meer dan 15.000 dia’s. Prachtige beelden met zeer veel waardevolle informatie staat hierin, die de dienst goed kan gebruiken voor haar werkzaamheden.

GMS is al jaren gespecialiseerd in het digitaliseren van cultureel erfgoed. Wilt u ook dia’s digitaliseren? Neem contact op met een van onze adviseurs. Zij adviseren u graag op het gebied van digitalisering.

Lees ook