Gemeente Renswoude geeft invulling aan digitale duurzaamheid

26 juni 2017

Met ongeveer 5.000 inwoners is de gemeente Renswoude de kleinste gemeente in de provincie Utrecht en één van de kleinste gemeenten in Nederland. Renswoude staat bekend om de (meest) snelle bekendmaking van de uitslag tijdens verkiezingsavonden.

Recent heeft de gemeente Renswoude besloten om de bouw– en milieudossiers te digitaliseren. Na een selectieperiode is GMS geselecteerd als meest geschikte partner. Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn voor de gemeente Renswoude belangrijke sleutelwoorden geweest om deze beslissing te nemen.

De bewerking van de dossiers zal binnen enkele weken starten. In deze fase zullen we de dossiers inhoudelijk schonen en opnieuw indelen, geordend in een aantal hoofdzaken. De categorisering binnen de dossiers, heeft de gemeente Renswoude in samenspraak met GMS gedefinieerd.

Aansluitend aan de bewerking, zal het scanproces plaatsvinden. Het scanproces voeren we uit conform substitutie eisen. Nadien kan de gemeente Renswoude het archief digitaal overdragen aan Archief Eemland.

Lees ook