Kranten en tijdschriften van de Zeeuwse Bibliotheek worden gedigitaliseerd

3 april 2018

Al een aantal jaren digitaliseert GMS diverse archieven voor de Zeeuwse Bibliotheek, zoals kranten en negatieven. Op dit moment worden tijdschriften en diverse kranten gedigitaliseerd, waaronder De Faam en de Zierikzeesche Nieuwsbode.

De Zeeuwse Bibliotheek

Naast de bibliotheek van Zeeland, is de Zeeuwse Bibliotheek ook een planbureau. Kennis wordt vergaart uit onderzoek en monitoring. Zo kan er worden ingespeeld op de toekomstige trends en ontwikkelingen in Zeeland. Hierbij denkende aan ontwikkelingen op het gebied van economie, onderwijs, demografie, arbeidsmarkt, zorg, wonen, mobiliteit, veiligheid, cultuur en jeugd.

Op het gebied van onderwijs, bibliotheken, bedrijfsleven, particulieren en instellingen speelt de Zeeuwse Bibliotheek een belangrijke rol als het om advies gaat. Tevens levert de bibliotheek diensten aan en worden er producten ontwikkeld voor eerdergenoemde takken.

Naast het bieden van recreatie, informatie en educatie wordt er ook aandacht besteed aan een diversiteit van culturele evenementen. Tevens kunnen Nederlandse taallessen worden gevolgd bij de Zeeuwse Bibliotheek.

Kranten en tijdschriften

Op dit moment digitaliseert GMS drie kranten voor de Zeeuwse Bibliotheek, namelijk De Faam, de Zierikzeesche Nieuwsbode en het PZC. Er is expliciet aangegeven wat wenselijk is qua naamgeving, namelijk de afkorting van iedere uitgave in drie letters. Na digitalisering wordt iedere jaargang in een aparte map terug geleverd.

Naast de kranten worden er ook tijdschriften gedigitaliseerd, waarvan ieder tijdschrift meerdere jaargangen heeft. Ieder tijdschrift heeft een eigen kenmerk. De Zeeuwse Bibliotheek heeft specifieke richtlijnen aangegeven voor de naamgeving van de bestanden. Na digitalisering wordt ieder tijdschrift in een aparte map terug geleverd.

 

Lees ook