Een 'plus' erbij voor Plus Retail B.V.

13 maart 2018

Er wordt bij PLUS veel aandacht besteed aan de ondernemers. Door digitale inzage in het ondernemersarchief wordt het administratieve werk van ondernemers gemakkelijker gemaakt. Een grote plus erbij voor PLUS.

Geschiedenis PLUS

Onder de naam Sperwer is het allemaal begonnen. In 1928 richtten tientallen coöperaties van kruideniers een bond op genaamd ‘Coöperatieve Bond van Kruideniers Inkoopvereniging Het Nederlands Sperwerverbond’. Vanaf 1928 werd de naam van de winkels dus Sperwer. Vervolgens is dat in 1987 Plusmarkt geworden en sinds 2001 opereert het onder de naam PLUS.

PLUS van nu

Met 260 supermarkten is PLUS een belangrijke speler op de Nederlandse levensmiddelenmarkt. Het servicekantoor bevindt zich in Utrecht. In Haaksbergen, Hendrik-Ido-Ambacht en Ittervoort bevinden zich de drie regionale distributiecentra. Tot slot beschikt Middenbeemster over een landelijk distributiecentrum.

Op het gebied van ‘goed eten’ loopt PLUS voorop in de ontwikkelingen, waardoor er op een tactische manier kan worden ingespeeld. De onderneming onderscheidt zich van andere supermarkten, doordat ze groot genoeg is om het verschil te maken en tegelijkertijd klein genoeg om flexibel te kunnen zijn.

Persoonlijke service en betrokkenheid

Persoonlijke service en betrokkenheid staan centraal bij de supermarktondernemers van PLUS. Daarnaast is een duurzame bedrijfsvoering de gezamenlijke missie. Hierbij staat de klant centraal en er wordt gefocust op goed eten, iedere dag voor iedereen. De beste supermarkt van Nederland worden, dat is de vooruitstrevende ambitie van PLUS.

Het ondernemersarchief

Het digitaliseringsproject bevatte totaal ruim 500 ordners uit het ondernemersarchief. Correspondentie, contracten, mailverkeer en plattegronden zijn tussen Plus Retail B.V. en de ondernemers uitgewisseld en gearchiveerd. Het archief bestaat uit zowel actieve ondernemers als non-actieve ondernemers. De aanleiding van de digitalisering is een verhuizing. In verband met ruimtegebrek kunnen de archieven fysiek niet opgeslagen worden. Digitalisering is daarvoor de geschikte oplossing. Een belangrijk aspect hierbij is het OCR’en van de bestanden. Hiermee zijn de bestanden efficiënt en snel doorzoekbaar voor raadpleging.

 

Lees ook