Vergrote capaciteit met nog een 150 megapixel camera!

2 augustus 2023

Sinds 2020 hebben wij in onze fotostudio een 150 megapixel camera. Deze camera is zeer functioneel bij het digitaliseren van grote formaten op hoge kwaliteit. GMS heeft nu een tweede megapixel camera aangeschaft!

De 150 megapixel camera is zeer uniek vanwege zijn grote oppervlak en hoge resolutie. Met het opnamevlak van 120 x 90 centimeter kunnen formaten tot en met A0 worden gedigitaliseerd met een resolutie van 300 ppi. Wanneer we met deze resolutie digitaliseren zullen de opnamen haarscherp zijn, zowel digitaal als geprint.

GMS digitaliseert cultureel erfgoed zoveel mogelijk op Metamorfoze kwaliteit. Dit is de hoogste kwaliteitsstandaard binnen de digitaliseringswereld. Deze camera is zo ontwikkeld dat we deze kwaliteit ook kunnen garanderen op A0 formaat. Ook andere richtlijnen zoals FADGI kunnen worden gevolgd tijdens de digitalisering met deze camera.

Op onze 150 megapixel camera’s worden voornamelijk grootformaten zoals bouwtekeningen en kranten gedigitaliseerd. Een voordeel van het grote opnamevlak is dat kranten in spread kunnen worden gedigitaliseerd, hierbij hoeft er maar één camera te worden gebruikt en zal de kwaliteit en kleur van de linker- en rechterpagina gelijk zijn aan elkaar. Daarnaast is de camera een fijne uitvalbasis voor het scannen van kleinere formaten. Tijdens het digitaliseren van boeken komen wij regelmatig uitklapvellen tegen. Met behulp van de 150 megapixel camera kunnen deze uitklapvellen worden gedigitaliseerd in één opname.

Wij hebben met behulp van deze camera meerdere projecten gedigitaliseerd. Dit waren projecten van onder andere Bibliotheek Genève, het Waterlands Archief en het Westfries Archief.

Door grote vraag naar het digitaliseren van grote formaten op Metamorfoze kwaliteit heeft GMS besloten deze tweede camera aan te schaffen. Dit betekent dat we meer grote formaten cultureel erfgoed kunnen digitaliseren!

Bent u benieuwd geworden naar wat wij voor u kunnen betekenen wat betreft het digitaliseren van uw erfgoed? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Lees ook