€6,8 miljoen beschikbaar gesteld voor het digitaliseren van cultureel erfgoed!

26 juli 2023

Cultuurloket DigitALL stelt in 2023 6,8 miljoen euro beschikbaar voor digitalisering in de cultuursector.

Cultuurloket DigitALL is een nieuwe publiek-private samenwerking met als doel het versterken van het contact tussen culturele instellingen en hun publiek. Ze doen dit door het vertrekken van donaties en kennis. Cultuurloket DigitALL deelt regelmatig tutorials en artikelen met interessante informatie voor culturele instellingen.

Vanaf 2022 is het mogelijk om een project- of ontwikkelbijdrage aan te vragen voor digitalisering. Het Cultuurloket ondersteund projecten waarin digitale technologie wordt toegepast met een positief effect op het publiek. Denk hierbij aan ondertiteling in theaters, exposities met digitale technieken en het ontwikkelen van applicaties. Door het digitaliseren van cultureel erfgoed wordt het erfgoed makkelijker toegankelijk voor het publiek. Voor digitaliseringsprojecten is het dus ook mogelijk om een bedrage aan te vragen. Deze bijdrage kan oplopen tot maximaal 250.000 euro.

Met het beschikbaar gestelde budget van dit jaar kunnen verschillende culturele instellingen worden ondersteund bij hun digitaliseringsprojecten. Wie cultureel erfgoed wil laten digitaliseren kan hier een project- of ontwikkelbijdrage aanvragen!

Uiteraard staat GMS altijd klaar om u te adviseren over het digitaliseren van uw cultureel erfgoed! U kunt contact opnemen via onze accountmanagers/adviseurs of gebruik maken van ons contactformulier.

Contact

Wat kunnen we voor u betekenen?

Lees ook