In company scanning; veilig en vertrouwd

28 september 2022

Sommige archieven zijn te vertrouwelijk of fragiel om getransporteerd te worden. Andere stukken worden te vaak geraadpleegd om uit te lenen voor digitalisering. We horen het bij GMS vaak genoeg. Onze oplossing? Op locatie van de organisatie digitaliseren!

Normaliter wordt archief bij een digitaliseringsproject naar locatie van GMS getransporteerd. Wij kunnen echter ook digitaliseren op de locatie van onze opdrachtgever. Geregeld reizen we binnen en buiten Nederland om in company te scannen en zo de uithuizigheid van archief te voorkomen.

In company scanning is interessant voor uw organisatie wanneer u veel vertrouwelijk archief wilt laten digitaliseren. Wanneer we op uw locatie digitaliseren kunt u meekijken tijdens het proces. Ook wanneer u uw archief heel vaak raadpleegt of nodig hebt is het fijn om op locatie te digitaliseren. Doordat de archieven in huis blijven worden de werkprocessen immers minimaal verstoort. Bovendien kan het zijn dat u door de fragiliteit van uw archief huiverig bent voor onnodige verplaatsingen. Door op locatie te digitaliseren voorkomen wij dit en kunt u ook meekijken hoe wij op vakkundige wijze met het fragiele archief omgaan.

Een dergelijk geval waarbij wij archieven digitaliseren op klantlocatie is bij onze opdrachtgever Meemoo. Een gedeelte van de glasplaten is zo kwetsbaar dat minimale verplaatsing de voorkeur heeft. De oplossing: met apparatuur en medewerkers afreizen naar België!

Twijfelt u of in company scanning bij uw organisatie past? Heeft u vragen over hoe wij dit precies vormgeven? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij adviseren u graag of in company scanning een mogelijkheid is!

Lees ook