Nieuwe blog online 'Archief digitaliseren; tegen (w)elke prijs?'

19 oktober 2017

Wat kost het om ons archief te digitaliseren? Dit is een veelgestelde vraag aan GMS. Als de specialisten van GMS aangeven dat dit afhankelijk is van meerdere factoren, is een reactie die wij meer dan eens krijgen; 'archief is toch maar archief'.

‘Archief digitaliseren; tegen (w)elke prijs?’

De blog ‘Archief digitaliseren; tegen (w)elke prijs?’ is een vervolg op de recent gepubliceerde blog ‘Archief digitaliseren; de argumenten voor een overtuigende businesscase’. In onze blog ‘Archief digitaliseren; tegen (w)elke prijs?’ gaan wij dieper in op een aantal elementaire zaken.

De staat van het fysieke archief en de gewenste output zijn van cruciaal belang voor het bepalen van de prijsstelling. Het is daarbij niet ongebruikelijk dat de kosten van het digitaliseren van 25 meter archief gelijk liggen aan het digitaliseren van de kosten van 40 meter archief. Dit heeft dan te maken met het analoge archief en/of de gewenste output.

Handvatten en aanbevelingen

In de blog geven we handvatten mee om de juiste prijs te bepalen voor het digitaliseren van uw archief . Zoals u inmiddels van ons bent gewend, sluiten we onze blog af met een aantal aanbevelingen. Bevindt u zich in een oriënterende fase en wilt u graag geïnformeerd worden over de mogelijke investering, dan praten onze Accountmanagers u hierover graag bij.

Lees ook