De verslagen van Stad en OCMW Lier worden gedigitaliseerd!

8 januari 2018

Stad Lier heeft GMS de opdracht gegund om haar verslagen te digitaliseren. De verslagen zullen nog deze maand opgeleverd worden.

Stadsarchief  Lier

Het archief van Lier bevat archieven die terug gaan tot de Middeleeuwen. De archieven bevatten onder andere documenten afkomstig van kloosters, abdijen, verenigingen, families ’s het stedelijk gasbedrijf en stedelijke administraties. Ook kan in het archief genealogisch onderzoek gedaan worden naar de documenten tot 1900. De foto’s en prentbriefkaarten kunnen geraadpleegd worden op de website van Erfgoed Kempens Karakter.

Stad Lier

Stad lier is een stad in de provincie Antwerpen en bestaat uit de deelgemeenten Koningshooikt en Lier. Lier wordt de poort der Kempen genoemd en kreeg de bijnaam Lierke Plezierke.

Digitaliseren verslagen op twee afdelingen

GMS gaat de verslagen van Stad Lier digitaliseren, een deel van de verslagen is gebonden en een deel van de verslagen is losbladig. GMS gaat dit mooie archief op twee afdelingen binnen haar organisatie verwerken. De ene tak is industrieelscanning en de andere tak is cultureel erfgoed. Stad Lier heeft voor GMS gekozen voor de beste prijs kwaliteitsverhouding.

 

Lees ook