FrieslandCampina

FrieslandCampina, wie is er niet groot mee geworden? Appelsientje, Campina, Chocomel, Fristi en Vifit. Stuk voor stuk bekende merken.

FrieslandCampina is één van de grootste zuivelondernemingen wereldwijd. Dit betekent ook dat veel documentatie en immense archieven zich binnen FrieslandCampina bevinden.

GMS kreeg de vraag of een deel van deze archieven gedigitaliseerd kon worden. Zeer divers materiaal in een verschillende staat. Van rapporten tot notities en van boeken tot complete jaarverslagen. GMS digitaliseerde allerlei documenten van allerlei verschillende locaties. Een groot deel voorbewerking en nabewerking zat hier ook in. Het ontnieten, het structureren en ordenen waren belangrijke taken om efficiënt te digitaliseren, wat ook daadwerkelijk een voordeel oplevert voor de klant.

Na deze voorbewerking is GMS aan de slag gegaan met het digitaliseren en het beschikbaar maken van deze archieven. Dit kostte veel tijd en moeite, maar dankzij een strakke planning is dit binnen de gestelde doelen gerealiseerd.

“Een enerverende opdracht en een mooie uitdaging”, zo sprak Cees Groenendijk, eigenaar van GMS, aan het begin van het project. “Dit is ook zeker wel gebleken. Het is zo belangrijk om eerst een goede structuur te ontwikkelen voordat je begint met digitaliseren. Anders mis je de efficiency wat digitalisering juist zo aantrekkelijk maakt.”

 

 

 

“"Het is belangrijk om eerst een goede structuur te ontwikkelen voordat je begint met digitaliseren. Anders mis je de efficiency wat digitalisering juist zo aantrekkelijk maakt.””
  • Bram Groenendijk Algemeen Directeur GMS

Gerelateerde producten