Archief software

Dataconversie

  • ✓ Wat het ook is, wij digitaliseren het
  • ✓ Digitaliseren, scannen en beheren
  • ✓ Er is altijd een oplossing op maat
Een traject voor dataconversie is altijd maatwerk omdat iedere organisatie anders is. Voor elk bedrijf is dan ook andere data belangrijk. Om tot een goede dataconversie te komen, is het noodzakelijk om de brondata nauwkeurig door te nemen. Dit kunnen (aangekochte) referentiebestanden zijn, maar het kan ook gaan om complexer materiaal van verschillende bedrijven en systemen die elk hun eigen manier van opslag kennen. Door goede inventarisatie van elke bron en toetsing aan de door u gewenste dataspecificaties, zal de data naadloos op uw eigen datastructuur aansluiten.

De verschillende stappen in een traject voor dataconversie

  1. Inventarisatie: Voordat we het dataconversie-traject starten, nemen we de brondata en het gewenste outputformaat samen met u door. Hierin nemen we validatiecontroles, verplichte velden, formatteringen en datastructuren Ook bespreken we de wensen en eisen tot in detail. Hierin betrekken wij onze specialisten die elk vanuit zijn of haar eigen discipline input geven.
  2. Projectplan: GMS maakt voor ieder project een speciaal projectplan. Het is, zeker als het gaat om data en dataconversie, van essentieel belang om het project met daarbij de eisen en wensen, goed af te kaderen. Data, kwaliteit, afspraken en deadlines worden hierin verwerkt.
  3. Dataconversie: Onze programmeurs gaan aan de slag aan de hand van de eisen die zijn vastgelegd in het projectplan. Zij zorgen ervoor dat al uw wensen en eisen geïmplementeerd worden. Na de eerste oplevering volgt er een test- en evaluatiefase waarin wij samen met u de output doornemen. Na goedkeuring of bijsturing kunnen we de data vervolgens voor u converteren.
  4. Nabewerking: De data wordt conform wensen en eisen bewerkt en gerapporteerd aan de opdrachtgever zodat deze naadloos aansluit op uw werkprocessen.
Tevens denken wij met u mee wat te doen met data die niet voldoet aan uw specificaties en hoe we deze data geschikt kunnen maken. Onze adviseurs staan voor u klaar om u hierin te adviseren.

Zorg voor naadloze aansluiting van uw data

Essentieel bij dataconversie-trajecten is de betrouwbaarheid van de data. De geconverteerde data moet naadloos aansluiten op uw bedrijfsprocessen. Vooral wanneer het om meerdere bronnen gaat, kan het een complex gebeuren worden om betrouwbaarheid te toetsen. GMS is gespecialiseerd in het toetsen hiervan. Bent u in het bezit van veel data en wilt u deze migreren of converteren naar uw werkomgeving? GMS is dé digitaliseringsspecialist uit Sliedrecht, nabij Dordrecht. Met onze jarenlange ervaring op het gebied van digitalisering, zijn wij in staat uw data naadloos aan te laten sluiten op uw werkprocessen. Neem contact met ons op via 078-693 1300.

Archieven