Biesbosch MuseumEiland verrijkt haar digitale archief

19 juli 2018

Al een aantal keren heeft GMS gedigitaliseerd voor het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam. Met een nieuwe opdracht voor het digitaliseren van dia's, negatieven en landkaarten wordt het huidige digitale archief aangevuld.

Biesbosch MuseumEiland

Sinds 1994 is het Biesbosch Museum gevestigd aan de Hilweg. Het gebouw is in 2015 fors uitgebreid en heeft naast museum nu ook een bezoekerscentrumfunctie en een horecavoorziening, beiden gratis toegankelijk.

Een uniek gebouw met opvallende vormen, zo zouden we het gebouw van het museum kunnen omschrijven. Architect Marco Vermeulen is dan ook niet voor niets in 2016 genomineerd als ontwerper van het Gebouw van het jaar door ArchDaily. Tevens is het gebouw in 2016 drie keer in de prijzen gevallen bij de Architizer Awards.

Verleden, heden en toekomst worden belicht in het museum. De geschiedenis van de Biesbosch wordt op chronologische wijze tentoongesteld in zeven museumzalen en zes kabinetten.

De ‘Biesbosch Beleving’ is een buitenonderdeel op het MuseumEiland. Dit is een schaalmodel van de Biesbosch, bestaande uit polders, dijken en stromen. Hierdoor wordt de waterhuishoudkundige werking en het belang van het gebied inzichtelijk. Tevens is er voor de kinderen de mogelijkheid om te spelen op een educatieve en tegelijkertijd ontspannende manier. Daarnaast biedt het museum de mogelijkheid om het bezoek te combineren met een rondvaart met een elektrisch aangedreven boot. Kortom, er is genoeg te doen bij het museum.

Dia’s, negatieven en landkaarten

Dia’s van zowel glas als zonder glas en van diverse formaten, negatieven en grootformaat landkaarten. GMS heeft veel ervaring met het digitaliseren van diverse archiefsoorten in één opdracht. Tevens worden de digitale bestanden opgeslagen als diverse bestandsformaten. Het Biesbosch MuseumEiland zorgt ervoor dat GMS de bestandsnaamgeving kan overnemen vanuit een Excellijst. Hierdoor kan GMS zo secuur en efficiënt mogelijk te werk gaan om de opdracht op korte termijn uit te voeren.

 

Lees ook