Grootformaat kaarten Katwijk gerestaureerd en gedigitaliseerd

12 juni 2018

Diverse grootformaat kaarten van Gemeente Katwijk zijn gedigitaliseerd. Alvorens te digitaliseren, zijn de kaarten gerestaureerd wegens de kwetsbaarheid van het materiaal.

Gemeente Katwijk

Gemeente Katwijk levert haar bijdrage aan de ontwikkelingen in de regio op het gebied van: werk en inkomen, cultuur, sport en vrije tijd, familie, jeugd en onderwijs, zorg en welzijn, wonen, verkeer en leefomgeving en tenslotte alle burgerzaken. De gemeente neemt deel aan verschillende samenwerkingsverbanden, zowel met andere regio’s als organisaties die zich richten op toerisme en recreatie. Bijvoorbeeld Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland, omgevingsdienst West-Holland en Katwijk Marketing. Naast de samenwerkingen met andere regio’s en organisaties, staat Gemeente Katwijk open voor burgerinitiatieven. Inwoners van de gemeente kunnen een eigen onderwerp op de vergaderagenda laten plaatsen.

De grootformaat kaarten

Het digitaliseringsproject van Gemeente Katwijk bevatte ingebonden boeken met kaarten en losse kaarten van diverse formaten. Het materiaal was erg kwetsbaar. De grootformaat kaarten waren onderhevig aan beschadigingen als scheuren en ezelsoren. De kaarten zijn gerestaureerd door VANWAARDE, zodat GMS het materiaal zo goed mogelijk kon verwerken in het digitaliseringsproces.

 

 

Foto door: Marianne Cornelissen-Kuyt

Lees ook