Cloud 9 Music maakt kennis met de digitale wereld

20 juni 2018

Als vertegenwoordiger van artiesten als Hardwell, Armin van Buuren en Nick&Simon is Cloud 9 Music uitgegroeid tot een van de toonaangevende muziekbedrijven ter wereld. GMS heeft voor dit muzikale bedrijf de contracten gedigitaliseerd.

Cloud 9 Music

Cloud 9 Music opende op 1 december 2004 haar deuren. Naast vertegenwoordiger van een breed scala aan componisten, auteurs en catalogi, vertegenwoordigt Cloud 9 Music als subuitgever diverse muziekuitgeverijen, zoals Roba Music en Pen Music. Daarnaast heeft het bedrijf een belang in diverse uitgeverijen die zijn gevestigd in de VS en België. Ook boekingskantoren hebben de aandacht getrokken, er zijn mooie partnerschappen aangegaan.

De contracten

Duizenden scans van contracten zijn gedigitaliseerd op contractniveau. Van te voren is afgesproken tussen GMS en de opdrachtgever dat het fysieke materiaal gebundeld per contract aangeleverd zou worden om zo een duidelijke scheiding per contract aan te geven. Voor een duidelijke structuur in de digitale bestanden, zijn er barcodevellen aangebracht. Hierdoor zijn de contracten makkelijker en sneller vindbaar.

Lees ook