Digitaliseringsslag binnen de gemeente Oirschot

9 november 2014

Recent heeft GMS de opdracht ontvangen om de bouwvergunningen van gemeente Oirschot te digitaliseren. Deze te digitaliseren bouwvergunningen dienen voldoen aan het substitutiehandboek van de gemeente.

Van circa 120 meter archief verzorgt GMS de digitalisering. De bouwvergunningen van de gemeente Oirschot digitaliseert GMS conform de normen en eisen van substitutie.  De gemeente Oirschot voorziet dankzij de digitalisering twee grote voordelen;

Het eerste voordeel wat de gemeente Oirschot behaalt is ruimtebesparing. Doordat GMS de archieven conform substitutie digitaliseert, mogen deze archieven naderhand vernietigd worden.  De substitutie eisen benadrukken de hoogste scankwaliteit en scanvolledigheid. GMS heeft de expertise in huis om volgens deze normen te digitaliseren en heeft dit meermaals bewezen.

Het tweede grote voordeel is de efficiencyslag binnen de gemeente Oirschot. Door de digitaliseringsslag zal de gemeente Oirschot efficiënter kunnen werken en haar dienstverlening optimaliseren. Vragen voor bouwdossiers vanuit de burger kunnen nu snel verstuurd worden.

Het digitaliseren van de archieven volgens de substitutienorm impliceert een hoogwaardigere kwaliteitsnorm dan een regulier scanproces. Eisen op het gebied van indexering, metadatering en scankwaliteit zijn hierbij van essentieel belang. GMS is in staat om aan de hand van substitutie te digitaliseren. Voor verschillende gemeenten heeft GMS mogen digitaliseren volgens deze normen. Wanneer u graag meer wilt weten kunt u één van onze specialisten raadplegen. Wij denken graag met u mee en adviseren u graag.

 

Lees ook