Een terugblik op 2021

7 januari 2022

2022 is alweer even bezig en bij GMS zijn we begonnen met een vliegende start! Een goed moment om te reflecteren op onze hoogtepunten van het afgelopen jaar. Zo hebben wij vorig jaar naast mooie projecten onder andere een grote verhuizing gehad.

We startte 2021 met de verhuizing van onze vestiging in Alblasserdam naar de Parabool in Sliedrecht. Met deze verhuizing heeft GMS meer ruimte gecreëerd voor innovatie en ontwikkeling. Een grote stap voor GMS, waar we nog steeds veel voordeel van ervaren. Ook onze locatie in Hurdegaryp is in het afgelopen jaar uitgebreid en draait nog steeds op volle toeren mee!

In het afgelopen jaar heeft GMS veel projecten uitgevoerd. Zo digitaliseerden wij de bouwdossiers voor Gemeente Vlissingen, en voor Regionaal Archief Tilburg zijn een groot aantal dorpsbesturen gedigitaliseerd. Bovendien zijn we begonnen met de digitalisering van ruim 1,5 miljoen documenten voor het Westfries Archief. Daar kunt u meer over lezen bij ons nieuwsartikel: 1,5 miljoen documenten digitaal voor het Westfries Archief

Onze zuiderburen wisten ons ook dit jaar weer te vinden. Er werden onder andere projecten uitgevoerd voor de Openbare Bibliotheek Brugge en Stad Antwerpen. Het project van Stad Antwerpen loopt ook nog in 2022 door en omvat ruim één kilometer aan bouwdossiers.

Een van de projecten in 2021  waar GMS in het bijzonder trots op is, is het project van Provincie Zeeland. Begin 2021 is de uitvoer van dit project gestart. Het betreft de digitalisering van bodemdossiers. Naast het digitaliseren van de bodemdossiers is GMS ook verantwoordelijk voor de anonimisering van de documenten.

Een ander bijzonder item wat we ook willen uitlichten is het project van Streekarchief Voorne-Putten. Hiervoor hebben wij het originele Rechtsboek van Jan Matthijssen gedigitaliseerd. Dit zeer unieke stuk dateert uit 1421 en is dus maar liefst 600 jaar oud. In dit boek zijn alle keuren van stad Brielle genoteerd. Het boek is ook bijzonder omdat het authentiek vaderlands recht betreft, en niet gebaseerd is op het Romeins recht waar in de loop van de middeleeuwen weer op werd teruggegrepen. U begrijpt dat we bij GMS trots zijn op dit project.

Wij willen met terugwerkende kracht al onze opdrachtgevers van 2021 nogmaals hartelijk danken voor het vertrouwen en het fijne contact. We hopen u ook in 2022 weer van dienst te kunnen zijn!

Lees ook