GMS Noord opent haar eigen vestiging!

22 december 2020

Nieuws waar wij erg trots op zijn! In 2015 zette GMS koers naar het noorden voor uitvoering van het provinciale digitaliseringsproject Fryslân Virtueel, Deltaplan Digitalisering Cultureel Erfgoed (DDCE). Het project is inmiddels succesvol afgerond. Vanwege het grote netwerk in deze regio heeft GMS Noord besloten een eigen vestiging te openen.

Operatie werkgelegenheid creëren

GMS is op 14 oktober 2015 in Leeuwarden gestart en wel op de plek van de voormalige boekbinderij van Tresoar, waar deze werd omgetoverd tot professionele scanstudio. GMS heeft hier miljoenen pagina’s aan Fries erfgoed gedigitaliseerd. Onder leiding van Barbara van Rijn werd het grootse project in goede banen geleid. Tijdens dit proces creëerde GMS banen om de economie en werkgelegenheid van Friesland te helpen bevorderden. GMS vormde in die tijd een team van negen personen om het Friese erfgoed te digitaliseren zodat het online kon worden geplaatst. Onder meer de door GMS gedigitaliseerde Onderduikkaarten van Tresoar zijn door de inzet van lokale vrijwilligers via het platform Fryske Hannen voor publicatie gereed gemaakt. DDCE bestaat uit meerdere deelprojecten, uitgevoerd met, door en voor maar liefst veertien samenwerkingspartners. Dit resulteerde uiteindelijk in werkgelegenheid voor zeker honderd mensen. Op de site van Redbot is meer informatie te vinden over de resultaten van dit project.

GMS Noord

Hurdegaryp

Het geslaagde project was voor ons een goede reden om verder te kijken. Vijf jaar na onze start in het noorden van Nederland breiden we uit om dit proces voort te zetten en verhuizen we richting het pittoreske dorp Hurdegaryp, tien kilometer ten oosten van Leeuwarden. Het resultaat is een nieuwe digitaliseringslocatie met meer ruimte voor nieuwe technieken en een brandvertragende kluis voor opslag op locatie, waardoor we met GMS Noord nog efficiënter kunnen werken.

Benieuwd geworden naar wat wij in het noorden voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Ons nieuwe adres

GMS Noord
Reidroas 2
9254 JR Hurdegaryp

 

 

Lees ook