Eerste historie digitaal vastgelegd voor Shell

25 maart 2016

Wanneer men het heeft over organisaties die wereldwijde naamsbekendheid hebben dan past Shell, of Royal Dutch Shell, zeker in dit rijtje. In 1890 opgericht als N.V. Koninklijke Nederlandse Petroleum Maatschappij begon de onderneming met steun van de Nederlandse overheid met het boren naar olie in Nederlands-Indië. Vanaf toen is het balletje hard gaan rollen bij Shell. Door de jaren heeft heeft Shell een groot historisch archief opgebouwd. In samenwerking met GMS zet Shell de eerste stappen naar een digitaal historisch archief.

De eerste stap bestaat uit het digitaliseren van de eerste jaarverslagen van Shell.  De ruim 100 jaar oude jaarverslagen worden door onze fotografen uiterst zorgvuldig opgenomen zodat Shell een optimaal digitaal resultaat tegemoet ziet. Tevens worden de jaarverslagen digitaal doorzoekbaar gemaakt door de OCR techniek die GMS aanbiedt. Hierdoor vindt Shell eenvoudig de informatie waarnaar zij op zoek is.

Veel bedrijven met een grote historie kiezen ervoor om naast de actuele archieven ook het historisch archief te digitaliseren. GMS heeft zo ook het historisch archief voor Douwe Egberts gedigitaliseerd. Wilt u meer informatie? Laat het ons weten.

Lees ook