Van Gogh Museum versnelt haar digitale opmars

29 mei 2017

Vincent van Gogh wordt gezien als inspiratiebron en één van de grootste schilders van de 19e eeuw. De erkenning hiervoor kwam pas na zijn dood. In 1962 werd het Van Gogh Museum opgericht. Jaarlijks trekt het Van Gogh Museum ruim 2 miljoen bezoekers en is daarmee één van de meest toonaangevende en toegankelijke musea ter wereld.

GMS heeft al meerdere digitaliseringsprojecten uitgevoerd voor het Van Gogh museum. Onder meer het digitaliseren van negatieven en ektachromen. Door de verhuizing, is bij het Van Gogh Museum de behoefte ontstaan om analoge archiefcollecties digitaal te ontsluiten.

De bewerking en schoning verzorgt Assist-Archiefverzorging. De bewerkte archieven digitaliseert GMS vervolgens. Het betreft dossiers gevormd met documentatie en foto’s.

De foto’s digitaliseren we op hoogwaardige fotografische wijze. Door ons uitgebreide machinepark en onze innovatieve softwareoplossingen is GMS in staat om complexe en gevarieerde archiefcollecties op de hoogst mogelijke kwaliteit digitaal te ontsluiten waarbij de originele structuur geborgd is.

Lees ook