GMS doneert ter ere van Earth Day 6.395 bomen!

26 april 2023

De gevolgen van klimaatverandering zijn overal voelbaar, dus de aarde kan onze steun goed gebruiken. In het kader van Earth Day heeft GMS daarom 6.395 bomen gedoneerd aan Trees for All. Dit grote aantal bomen is mede mogelijk gemaakt door al onze relaties! Samen hebben we ons streefdoel van 5.000 bomen ruimschoots behaald. Benieuwd waar de bomen geplant worden? Lees verder!

GMS werkt samen met Trees for All voor het doneren van bomen. Op hun website zijn diverse projecten te vinden waar aan gedoneerd kan worden. Wij hebben er voor gekozen om de helft van de bomen in Nederland te laten planten en de andere helft in het buitenland. In Nederland worden bestaande bossen hersteld en verder uitgebreid. Daarnaast planten ze bomen en heggen op het platteland, om onder andere de biodiversiteit te versterken.

In het buitenland doneren we het planten van bomen op Borneo. In Borneo komen duizenden bijzondere dieren en planten voor, waaronder de ernstig bedreigde orang-oetan. Ook is het gebied een wereldwijd belangrijke opslagplaats van koolstof. Een groot deel van Sebangau is in 2015 verwoest door een bosbrand. Ook is de grond uitgedroogd door illegale houtkap in het verleden. Daardoor wordt het leefgebied van talloze dieren, bomen en planten steeds kleiner. Bovendien dreigen er door de verdroging enorme hoeveelheden koolstof in de atmosfeer te komen.

Ook het project in Mexico steunen we. In de Golf van Mexico komen van oorsprong prachtige mangrovebossen voor. Deze bossen vormen een belangrijke verbinding tussen het land en de zee. Helaas is steeds meer mangrove verdwenen door houtkap en bosbranden. Daarom gaat Trees for All de mangrove herstellen. Samen met onze partner SENDAS en de lokale bevolking planten we 100.000 nieuwe bomen. Ook verbeteren we het waternetwerk in het gebied. Zo brengen we de natuur weer tot leven! Help je mee?

Lees ook