Met een digitaal archief gaat u van chaos naar overzicht

20 december 2022

Hoe gaat u van een ongeordend fysiek archief naar digitaal bruikbare data? En haalt u wel alles uit uw digitale bestanden? Digitalisering is al lang niet meer de enige specialisatie van GMS. In de afgelopen jaren is GMS ook thuis geraakt in de digitale data-analyses van bestanden. Van classificering en metadatering tot digitale schoning en indexering. Het is voor ons aan de orde van de dag. Meer dan eens voeren we zulke projecten samen met onze partner Migrato uit. Lees hier welke voordelen het digitaliseren van uw archief met zich meebrengt.

Doorzoekbaarheid, toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid verhogen

Regelmatig komen onze opdrachtgevers met dezelfde vraag. Of wij mee willen denken over de beste wijze om het papieren archief digitaal te ontsluiten. Digitalisering van fysieke stukken is immers maar de eerste stap in het digitaal werken met uw archief of dossiers. Er komen namelijk meer stappen aan te pas. Door op basis van machine learning te werken kunt u de doorzoekbaarheid, toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid binnen korte tijd en met hoge kwaliteit van uw collectie verhogen.

Het classificeren van documenten

Denk alleen al aan het toevoegen van metadata aan uw bestanden, waardoor u razendsnel het gewenste document in beeld heeft. Heeft u veel verschillende soorten documenten in een dossier die u graag gescheiden ziet per type document? Dan classificeren we de dossiers. Al uw data importeren in uw ERP-systeem? Ook dat is geen probleem. Samen met Migrato creëren wij een werkwijze waardoor onze opdrachtgevers van onbruikbare of onhandige fysieke stukken naar Discovery in een digitaal datasysteem gaan.

In- en overzicht met een digitaal archief

Een digitaal archief brengt veel overzicht met zich mee. U hoeft niet meer uren te zoeken naar een specifiek document. Met een paar klikken heeft u hem namelijk zo voor uw neus. Dat scheelt een hele hoop zoekwerk. Doordat alles compact en digitaal staat is alle informatie die u nodig heeft beschikbaar. Op elk moment en op elke plek heeft uw inzicht in uw digitale archief.

GMS en Migrato

In de afgelopen jaren hebben we al veel samengewerkt met Migrato. Door het wederzijdse vertrouwen en de nauwe contacten tussen GMS en Migrato leren we veel van en aan elkaar. Projecten waarbij digitalisering en digitale verwerking samenkomen vliegen we gezamenlijk aan. Zo kunnen we onze opdrachtgevers het beste adviseren en halen we samen het meeste uit uw bestanden.

Kwaliteit met GMS

Bij GMS waarborgen wij de kwaliteit van onze service. Als gespecialiseerde organisatie in archiefdigitalisering verzekeren wij u dat u uw archief digitaliseren compleet aan ons over kunt laten. Niet alleen digitaliseren wij archieven. Ook het digitaliseren van patiëntendossiers, bouwdossiers, milieudossiers en personeelsdossiers valt binnen onze expertise. Voor vragen kunt u gerust geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Lees ook