Komende vrijdag; Netwerkdag voor Archieven! Bent u er ook?

27 februari 2023

Komende vrijdag vind de Netwerkdag Archieven plaats bij het Vlaams Steunpunt voor Cultureel Erfgoed. De doelgroep? Archivarissen en archiefmedewerkers die werken in professionele archiefinstellingen en -diensten. Tijdens deze dag kunt u onbeperkt netwerken en lezingen en presentaties bijwonen omtrent de nodenbevraging van de archiefsector. Onze collega, Ruud Swart, zal namens GMS aanwezig zijn. Hij ontmoet u graag! Meld u aan via de website van FARO!

FARO, Archiefpunt, de VVBAD en de Cluster Documentbeheer van het Facilitair bedrijf van de Vlaamse overheid slaan de handen in elkaar en organiseren rond deze thema’s de eerste Netwerkdag voor archieven. Op deze dag verneemt u de resultaten van de recente nodenbevraging van de archiefsector. En denkt u samen mee na over oplossingen en toekomstplannen. Het gedetailleerde programma is als volgt?

  • 30 uur: Inloop met koffie in de Binnentuin (gelijkvloers)
  • 00 uur: Presentatie resultaten nodenbevraging en reflectie door panel uit brede archiefsector
  • 30 uur: Korte inspiratiepresentaties over de uitdagingen uit de nodenbevraging (Digitalisering en ontsluiting van analoge archiefstukken, Bewaring van born-digital archiefstukken, Participatie en Vrijwilligerswerking)
  • 20 uur: Lunch en netwerkmoment
  • 45 uur: In kleine groepen leernoden en toekomstige vormingen in kaart brengen (Digitalisering en ontsluiting van analoge archiefstukken, Bewaring van born-digital archiefstukken, Participatie en Vrijwilligerswerking)
  • 30 uur: Koffiepauze
  • 00 uur: Slotlezing over het belang van duurzame netwerken en samenwerkingsverbanden

U kunt zich nog aanmelden via de website van FARO. Heeft u vragen over digitalisering van uw archief en allerlei andere zaken omtrengt de ontsluiting van uw analoge archiefstukken? Spreek gerust onze collega, Ruud, aan. Met zijn jarenlange ervaring in de erfgoedsector adviseert hij u graag!

Lees ook