Archiefdagen 2019 waren een groot succes!

14 juni 2019

Op 3 en 4 juni vonden de jaarlijkse Archiefdagen plaats in de Schouwburg en Gouda. De dagen stonden in het teken van het thema “Het bewaren waard”. GMS is de trotse hoofdsponsor van dit event!

Nieuwe opzet Archiefdagen 2019

De Archiefdagen kregen dit jaar een nieuwe opzet. De archieffunctie is een dynamisch werkgebied. Leren, ontwikkelen en kennisdelen is dan ook het devies voor de archiefprofessional. De archiefdagen waren actieve dagen van onderzoeken, debatteren, experimenteren, reflecteren, bevragen en bezinnen.

“Het bewaren waard”

Het thema van de Archiefdagen was dit jaar “Het bewaren waard”. Dit is veen fundamenteel thema voor de sector. Tijdens de beurs zijn de bezoekers aan de slag met zowel theoretische als (en vooral) met praktische vragen. Het waarom, het wat en het hoe van de bewaarfunctie van archieven en de veranderingen die zich daarin aftekenen.

Co-productie

Het congres is een co-productie van KVAN/BRAIN met allerlei groepen van actieve archiefprofessionals: Jong Archivarissen, de Stichting Archiefpublicaties, het Netwerk voor Bedrijfsmatig Archiveren (NVBA) en de Kennisplatforms Informatiehuishouding Overheid, E-depot, Educatie, Dienstverlening, Professionalisering, Particuliere Archieven, Toezicht, Dienstverlening en Openbaarheid.

Winactie “Raad het aantal knikkers”

De “Raad de knikker” actie was een groot succes met de gelukkig winnaars. Helaas ontbrak de winnaar van dag 1 tijdens de uitreiking van beide dagen. Gelukkig hebben we de prijs alsnog kunnen uitreiken tijdens de borrel van dag 2 van de Archiefdagen.

De prijs? Een avontuurlijke tocht in een oldtimer voor twee personen. GMS wenst de winnaars veel plezier op deze trip!

Archiefdagen 2019

GMS heeft de Archiefdagen 2019 als zeer positief ervaren. Er vonden leuke en spontane gesprekken plaats met bestaande en nieuwe relaties. We bedanken alle bezoekers voor de fijne dagen en kijken uit naar de volgende editie van de Archiefdagen over archieven digitaliseren!

 

 

 

Archiefdagen 2019

Archiefdagen 2019

Archiefdagen 2019

 

Lees ook