Aandacht voor internationalisering: GMS gaat naar IJsland

8 mei 2018

In 1987 en in 2003 werden de Noordse Archiefdagen georganiseerd in IJsland. Dit jaar is IJsland voor de derde keer gastheer van het evenement. De aandacht ligt bij archieven in de Scandinavische regio. GMS zal dit jaar deelnemen aan deze internationale bijeenkomst.

De Noordse Archiefdagen

Op 25 en 26 mei 2018 zullen honderden geïnteresseerden de Noordse Archiefdagen in IJsland bezoeken. Het thema ‘Gemeenschappelijke uitdagingen – gemeenschappelijke oplossingen’ brengt archivarissen bij elkaar om kennis uit te wisselen en ideeën op te doen. Met zes zalen biedt Hotel Hilton Reykjavik Nordica voldoende ruimte om diverse parallelle sessies op hetzelfde moment te laten plaatsvinden. De eerste dag van de bijeenkomst zal worden afgesloten met een galadiner, een mooie gelegenheid om het netwerk uit te breiden.

Het Nationale archief

Voorafgaand aan de bijeenkomst is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding door Islands National arkivs lokaler, het Nationale archief van IJsland. Met meer dan 30.000 meter aan bronnen – over de rechten van individuen en de samenleving – en 130 jaar geschiedenis kan dit archief bijzonder worden genoemd. Tevens kunnen bezoekers van de Noordse Archiefdagen deelnemen aan een rondleiding door de tentoonstelling ‘Mirror of Society 1770’ in The House of Culture. Daar toont het Nationale archief een selectie van de Nationale Commissie 1770-1771. Wij kijken er naar uit om kennis te maken met het bestaan van de nationale archieven van IJsland.

Lees ook